nuffnang

Friday, July 29, 2011

jersi malaysia

semangat bola......kebetulan malam tadi husband aku ada beli satu jersi untuk  c hadif.....pagi tadi c hadif pergi school pakai jersi malaysia tanpa dibasuh....semangat giler....

 ball pon blue colour.....siap ade pistol tu....kalau main nie confirm menang....

 gaya seorang jaguh bola sepak....

saya peminat shahrul.....tapi sayang malam tadi shahrul x join.....hampa.....

bola sepak (malaysia lawan singapore)

sebenar nyer aku x pergi tengok bola kat bukit jalil pon....aku tengok kat gumah aje....husband aku pergi ngan member dia aje......leceh nak bawa bini n anak....hehehe......

walaupun malaysia kalah ngan singapore.....sedih oooooo........tetapi aku tetap menyokong malaysia.....MALAYSIA BOLEH.....cuma rezeki tidak menyebelahi kita.....ermmmm.....

layan aje gambar kat bawah nie.....nak cerita pon aku x ade di tempat kejadian......








Thursday, July 28, 2011

al fatihah

cerita nie dah seminggu dah...tapi x de masa n mood nak up date blog.....hari nie x sibuk sangat....dalam termenung2 n berangan2 tiba2 teringat kat abah c hadif (husband pengasuh lama c hadif) yang telah meninggal dunia pada 21/07/11 (khamis)......

seminggu lebih abah c hadif kena tahan kat icu.....aku n c hadif sempat p melawat 2 kali kat hospital....cuma husband aku sempat 3 kali melawat coz satu hari tu husband aku bercuti.....

bila aku dapat berita yang abah c hadif dah meninggal.....aku terus cakap ngan c hadif.....tapi c hadif x memahami lagi ape itu meninggal.......

ibu : hadif......abah dah meninggal.....
hadif : ninggal (temenung & pandang muka aku)....x faham
ibu : abah dah xde....
hadif : pergi mana.....
ibu : abah dah meninggal.....abah dah mati......
hadif : sape tembak abah......sian dia.....
ibu : x de sape tembak abah.....abah sakit.....
hadif : jom kite tengok abah......

sian c hadif.....masih x faham.....bagi c hadif abah masih kat hospital lg.......

buat emak c hadif.....takziah......banyakkan bersabar dan tabah menghadapi ujian ini.....

Wednesday, July 20, 2011

bagi meow mamam

 kite orang memang suka ngan kucing.....tapi x suka bela kucing kat rumah.....lagi2 duduk kat rumah yang bertingkat2 nie.....susah nak uruskan......

selalu nyer husband aku pergi surau bawa bekal untuk kucing tu....tu kalau ade makanan lebih ler.....especially kalau ada ikan yang x habis makan.....memang rezeki kucing tu......x baik membazirkan.....hehehehe......

c hadif pon suka ngan kucing.....tapi c hadif panggil meow.......tapi kalau meow datang dekat2 kat c hadif.....c hadif takut......suka tapi takut.....camne tu????.....meow....meow.....

Tuesday, July 19, 2011

d' santap

 d' santap nie terletak di setapak......

 antara menu yang ade.....menu utama asap pedas.....

 licin kan......sedap....

aku lupa ambik gambar sebelum makan.....dah kenyang baru teringat......antara menu yang aku order......ikan kembung asap pedas, sayur kailan, telur dadar, air tembikai.......

Monday, July 18, 2011

hari sukan cendekiawan

hari sabtu (16/07/11) sukan tahunan cendekiawan 2011......c hadif mewakili rumah warna kuning.....

 kol 7.45 dah keluar rumah......kol 8 c hadif ada perbarisan wakil dari rumah kuning.....tapi start lambat gak......

 ibu ngan ayah yang memberi sokongan.....siap pakai tema kuning.....tapi kami bukan bersih yek......hehehehe...

 hantar c hadif kat teacher dia......murid2 semua berkumpul kat khemah bersiap untuk perbarisan.....

 masa perbarisan......muka c hadif sedih aje.....ramai murid menangis......nasib baik c hadif x nangis.....

 sedih aje c hadif......muka dah cemek.......cam nak nangis.....tengok ler budak2 kat depan tu....nangis....perbarisan rumah kuning dapat no.1.......

 bersiap sedia untuk game murid 3 tahun.....anak rusa nani.....setiap murid hanya satu game aje....ikut umur.....

 masih cool aje c hadif.....bila time game nak mula......geng2 dia dah mula nangis.....c hadif pon ikut nangis.....game x habis pon.....tamat begitu aje......

 akhir nyer untuk game anak rusa nani rumah kuning dapat no.1.......coz ade 2 - 3 orang murid yang buat......

 yeah.....dapat no 1....tapi c hadif tak main pon game.....nangis aje yang lebih.....aku tanya c hadif nape nangis.......c hadif jawab......"hadif nak ibu"......"semua orang nangis"......

 nie ler keputusan keseluruhan nyer.....rumah kuning dapat no 2.....


 antara menu yang di sediakan.......banyak lagi....ade kuih karipap........kek....nugget....macam2 lagi.....

 ade jual belon......c hadif rembat upin.....

 acara ibu bapa.....aku masuk acara isi air dalam botol....gunakan daun.....pastu aku masuk  acara lari dalam guni....gambar x sempat ambik.....

c ayah plak masuk acara tarik tali......

hadiah untuk ibu bapa.....isi air dalam botol no 1......lari dalam guni no 3......tarik tali no 2......dapat ler tupperware apple lady......

ole-ole dari sabah

ole2 dari sabah khas untuk orang tersayang.....hampir2 terlupa nak beli....hari last day baru kelam kabut mencari......akhir nyer t-shirt I LOVE SABAH jadi pilihan........c hadif suka sangat coz ade gambar monkey.....

Friday, July 15, 2011

sabah.....last day

hari ke 3.....last day....sedih......sedih nak tinggalkan sabah baa.....padahal hati meronta2 teringatkan c hadif......tapi betul 3 hari kat sabah x cukup......

 barang2 yang aku beli.....tapi masih x cukup .....kena tambah lg......x puas hati......pagi2 lagi dah siap....nak pergi pasar philippines buat kali terakhir......hehehehe......sebelum tu p singgah kedai mamak makan roti canai n teh tarik......dah kenyang terus p pasar philippines.......shoppingggggggggggg lagi.........

 x puas hati ngan liya coz dia tempah set rantai lagi.......aku pon nak tambah.......kali nie aku tempah semua pearl.....biar warna putih senang nak matching ngan  baju ape2 warna pon......second day aku dah beli set rantai warna hitam.....cukup 2 set.....hitam n putih.....kedai nie murah dari kedai lain.....budak tu pon sporting giler.....layan aje kerenah  kite orang......pagi2 lagi kite orang dah terpacak kat kedai dia....padahal kedai blom buka lagi......setia menunggu......

 sementara budak nie buat rantai aku.....aku p cari t-shirt untuk c hadif ngan husband.....terlupa plak ole2 untuk orang tersayang.....kelam kabut aku cari.......alhamdullilah akhir nyer dapat gak.....puas hati......

 cari kuih cincin n amplang.....kite orang borong.....pastu bagi sama rata......

 kat sini aku beli ikan masin aje.....nak beli banyak2 pon bukan nyer aku memasak sangat......duit pon dah berkurangan.......konon nyer nak beli ketam n udang....kesudahan nyer x jadi beli coz kesuntukan masa......ermmmm.....

 makan soto kat restoran sempelang......sedap....

teh ais limau......

nak balik sudah.......

 kat air port sabah....bye bye sabah.....

dalam bas on the way ke salak tinggi....balik putrajaya naik ERL aje......

Thursday, July 14, 2011

sabah....second day

second day aku kat sabah.....second day nie banyak tempat ler aku pergi.....x larat....panas.....penat....rasa cam nak merangkak.....hati nak pergi semua tempat....tapi kaki x larat.....jom layan gambar.....

 kol 8....siap2...kluar hotel....terus cari breakfast......order mee goreng.....mee kat sabah besar2.....

 order nasi goreng gak.....

 order 2 menu aje....pastu mintak xtra pinggan....bagi sama rata....bijak tak....banyak tau....tu pon x habis....

nie teh tarik......cukup ler untuk tambah tenaga.......perut dah kenyang baru leh shopping  n jejalan ngan tenang.....


nie kat pasar philippines......macam2 ade.....

 tengah survey kedai mane yang murah....

 rambang mata....x tahu nak yang mane....tp dapat gak rembat satu set rantai & gelang.....

suka yang nie....tp mahal bebenau.....last2 kena marah ngan taukeh kedai tu......x jadi beli pon kecohhh......sape suruh jual mahal sangat.....

 gila siot......semua nyer aku nak......last2 beli untuk family sahaja.....beli banyak dapat murah skit.....

tengah pilih keronsang......semua cantik....yang nie special skit.....untuk orang tertentu aje......hehehehe.....beli satu box.....dapat murah......

yang nie lak fridge magnet.....untuk kawan2 opis......

nie kat taman awam teluk likas.....

 1...2....3.... lompat......

 aku & liya.....

 lompat ramai2....yeah.....hahahaha....

 nak panjat pokok.....tapi x berjaya.....

yayasan sabah.....


jom naik rusa balik putrajaya....

depan yayasan sabah.....monkey....yet...yet...

menara tun mustapha.....

main tarik2 lak....

panas......masa nie dh letih....

 kami yang penat....

me....

dalam menara tun mustapha.....masuk aje.....tak minum pon....


mini putrajaya.....ambik gambar aje....

 universiti malaysia sabah....



 dah x larat....nak merangkak....

 posing lagi.....lagi....lagi posing...

lompat lagi....macam tarian lak....hahahaha......




gambar kat atas dekat one borneo....posing....posing.....penatttt.....x beli ape pon.....

dah lapar sangat makan kat restoran kitchen....kat area one borneo gak.....pastu balik hotel....x larat sesangat....




dah cukup rehat kite orang layan sea food lak.....menu pon dh pilih......

 kacang ngan jeruk mangga....jeruk mangga dia sedap giler....rasa nak lagi....

air strawberry.....

 udang....segar....

 siput....siput ape entah....aku x makan pon....comel sangat...hahahaha.....

 sayur sawi....

 ketam....sedap....

 sayur baby kailan....

 time makan.....

ambik kau...berselerak.....

dah kenyang.....singgah minum kelapa bakar........kat tepi jalan aje.....

* x cukup lagi.....malam tu kite orang pergi lagi pasar malam.......beli keronsang, gelang, jam, spek mata......gila....semua nak beli.......rambang mata.......kat pasar malam lagi murah dari pasar philippines.......arghhhh......geram......