nuffnang

Wednesday, June 29, 2011

cerita favorite c hadif

semalam aku suruh husband aku p beli makanan........kebetulan adik ipar aku tumpang kat gumah......bila dengar husband aku nak keluar.....c hadif pon nak ikut......beriya2 c hadif nak ikut husband aku......aku siap warning kat c hadif......kalau nak ikut x leh beli ape2 tau.....promise tau.....c hadif pon kate ok.......

c hadif pon pakai ler selipar......dah nak kluar rumah.....tiba2 c hadif cakap x nak lah ikut lah....ayah p ajelah.....konfius aku jap......dengan selamber nyer  c hadif masuk balik dalam rumah.....husband aku pon tercenggang......aku tanya kat  c hadif.....nape hadif x nak ikut ayah lak......tahu x ape jawapan c hadif.....






"cite kapoww nak start".....





hampeh tul.....ingatkan kenapa.......you all penah x tgk cite kapoww kat astro......channel 611 kol 8 mlm....cite nie dh jd favorite c hadif.....kite org nak tgk berita pon x leh....terpaksa lak kena tgk tv dalam bilik......aku pon x tahu ler kenapa c hadif suka sgt ngan cite kapoww......aku tengok x best mane pon......kalau ade action gaduh2.....mesti c hadif cakap ambikkk kau!!!!!!......padan muka kau!!!!!......kadang2 tu siap gelak2 lagi.....x faham aku......ape yang best sesgt.....



Monday, June 27, 2011

my mother in law's birthday

semalam birthday emak mertua yang ke 58 tahun....."HAPPY BIRTHDAY EMAK"......moga panjang umur & murah rezeki.......macam2 present dr anak2....dapat TV.....dapat barang kemas.....syok nyer....hehehe.......semalam kite orang sambut birthday emak mertua aku kat nando's....lain yang diplan.....lain plak tempat nyer....macam2 dugaan......mula2 nak makan kat danau kota.....nak makan steamboat.....tapi semua nyer operasi waktu malam.....akhir nyer nando's yang jadi pilihan......bak kate emak......"jadi orang omputih kejap"......lain kali yek emak kite makan steamboat......

 kek birthday.....sponsor by kak lang.....

 happy birthday to you....happy birthday to you.....happy birthday to atok......

 sekali c hadif yang tiup lilin......macam birthday dia plak......

 "ayah.....abang akid tiup.....dah padam api"......c hadif marah.....

 pasang balik.....c hadif tiup lg sekali.....baru puas hati.....

 gaduh plak ngan abang akid........"bagi atok potonglah.....bukan hadif punye birthday"......hehehehe....

 ok...ok.....atok potong yek.......

 peace......

jom kite makan.....dah lapaz.....

antara menu yang kite orang order.......

kembali ke school

hari nie c hadif dah kembali ke school......alhamdullilah chicken pox c hadif dah kering.....tinggal skit2 lg yang blom tanggal......malam tadi ckp ngan c hadif esok hadif pergi school tau......c hadif jawab "pergi gumah atok aje".......esok atok xde.....hadif kena pergi school......c hadif jawab lg "tapi pergi petronas"......hampeh.....so pagi td c hadif tuntut kat husband aku pergi petronas dulu......td aku dimaklumkan oleh husband aku yang c hadif beli kereta mainan.......camne nie taukeh balak pon boleh bankrap......

 nie rupa nyer c hadif kena chicken pox.......nie masa hari ke 2......

nie kat bahagian muka lak.......nak pakaikan ubat punye ler payah.......kena tunggu c hadif tido dulu.....tu pon buat slow2 aje.....

Friday, June 24, 2011

dah seminggu lebih tak p school

dalam diam x diam dah seminggu lebih c hadif x p school......tengok chicken pox c hadif nampak nyer banyak dah kering.....insyallah hari isnin c hadif boleh p school.....tapi pg tadi tanya c hadif nak p school x......c hadif jawab "p gumah atok ajelah".....sudah....dah seronok lak dok ngan atok......x tahu ler macam gaye nyer nk hantar kembali c hadif ke school.....harap2 nyer jgn ler buat perangai......

Wednesday, June 22, 2011

giliran atok jaga c hadif

pagi2 lg c hadif dh bangun......hari nie hantar c hadif kat gumah atok......biar atok dia jaga lak.....hehehe.....ibu ngan ayah nak p work.......lgpon chicken pox hadif dah banyak yg kering......x perlu dijaga ngan rapi sangat......mintak2 cepat ler sembuh.....boleh p school.....dah seminggu c hadif x p school.......so buat c hadif jangan naughty2 tau.....kesian kat atok......

Thursday, June 16, 2011

chicken pox (cacar air)

hadif kena chicken pox!!!!!......hari selasa ambik c hadif dr school tengok ade gelombong air kat pipi n hidung c hadif......selak2 baju c hadif kat badan pon ade gak.....alamak!!!!!....hadif kena chicken pox ler plak....terpaksa ler aku n husband gilir2 ambik cuti jaga c hadif.....nasib baik cuti aku banyak lg....patut ler hari sabtu yang lepas c hadif demam.....rupa2 nye  nak kena chicken pox.......

semalam aku cuti jaga c hadif.....macam2 kerenah ler c hadif (aku posa lg.....kena banyak bersabar)....ade aje yang c hadif nak buat....x reti dok diam......nama aje kena chicken pox......tp aktif bebenau......mintak yang bukan2.....nak makan kek ler.....nak makan telur ler......mana boleh kan kan.....bila aku kata x boleh makan sebab deman.....c hadif jawab "hadif x demam pon".....betul ler mmg c hadif dh x demam dah......aku cakap lg nanti chicken pox nie pecah.....c hadif jawab "nie bukan chicken lah ibu"......arghhhhhhh.......

pastu c hadif mintak nk mandi.....ok aku bawa ler c hadif mandi.....aku cakap ngan c hadif mandi aje.....x leh sabun.....nanti hadif sakit.....c hadif jawab "ibu nie....hadif x sakit pon".......nie tengok nie(tunjuk kat chicken pox) nanti darah......"ambik sikit aje.....x darah pon"......x boleh.....kalau camtu hadif x yah mandi......

tengahari aku nak sembayang zohor.....c hadif ikut aku masuk bilik....aku cakap ngan c hadif ibu nak sembayang.....c hadif jawab "hadif nak sembayang gak"....ok....aku pun bentang ler sejadah untuk c hadif......aku pon sembahyang sebelah c hadif......dalam kusyuk2 sembahyang.....aku pon nak rukuk....c hadif pon ikut sama....c hadif angkat tangan sambil sebut "allah hut tebal"....kuat lak tu.....aku rasa nk gelak pon ade.....tp dapat control lg......bila nk sujud....c hadif cakap lg...."allah hut tebal"......confident aje c hadif......macam betul.....lantak ler.....janji kau bahagia.....aku teruskan sembahyang.....tiba2 masuk rakaat ke 3....puttttttttt......"mi mi" (excuse me)....c hadif jawab.....opsss....c hadif kentut.....hampeh......buat lawak plak c hadif nie.....


Tuesday, June 14, 2011

puasa ganti

alhamdullilah.....akhir nyer aku berjaya ganti posa....tp baru satu hari.....hehehe......nak kena ganti enam hari tau......bukan senang nak mulakan posa nie.....liat sungguh.....macam2 halangan n cobaan....yelah tu......hari ini insyallah aku posa lg......jd ade 4 hari lg nak ganti.....caiyo....caiyo.....nak cuba posa sampai hari khamis nie.....pastu samb minggu depan lak......bekobar.....kobar lak.....insyallah........pagi tadi bangun sahur.....c hadif pon sibuk bangun awal......pastu x sabar2 nak p school.....kol 5.30 nak mandi.......sabar aje ler......

Tuesday, June 7, 2011

dah seronok p school

 masih gelap lg c hadif dah siap untuk p school.......sekarang hadif dh happy & seronok p school.....kejutkan c hadif dr tido pon senang......sekali kejut aje terus p mandi......alhamdullilah......


jap.....jap....jap.....hadif nak tgk cartoon jap......sempat lg tu......x boleh ler sayang oiii......nanti ibu lambat p opis......balik nanti kite tgk upin & ipin yek.......

Friday, June 3, 2011

my asam pedas power, bandar botanic

sebab utama kenapa aku cuti ari rabu (01/06/11) ari tu........sebab nak hantar c hadif p taska.......sebab ke 2 lak.......sebab anniversary aku.......genap ler 4 tahun aku berkongsi suka & duka bersama suami tercinta.......c hadif pon dh 3 tahun lbh.....dah besar pon c hadif.......bila plak c hadif nak ade adik nie???......ibu ngan ayah tengah berusaha dengan gigih nyer....hahahahaha.....ayat cam hampeh......semua tu kan kuasa tuhan....kita hanya merancang......kalau ade rezeki x kemana......ok....ok.....berbalik kepada cerita asal......pas aku hantar c hadif pergi taska.....aku n husband p berdating kat alamanda jap......x leh p jauh......takut c hadif nangis kat taska......kena tunnggu perkembangan c hadif dulu camne......tengahari tengok c hadif dh ok.....husband ajak pergi makan kat bandar botanic, klang.......kat situ ade asam pedas yang power giler.....husband aku dh makan banyak kali kat situ.....aku baru nak cuba.......macam2 lauk asam pedas ade.....macam2 ikan ade.....segala emak bapak ikan masak asam pedas ade......pening nk pilih.....rasa cam semua aku nk makan.........tp memang power weiiii......

pandangan luar kedai......kedai dier biasa2 aje......
 
 tu sain board My Asam Pedas Power......resepi asli dr melaka......

 ade sain board cafe botanic gak.....

 nie husband aku punye lauk.....ikan tenggiri.....

 nie lak aku punye.....ikan sembilang....

 air teh limau ais......


power giler weiiii......meh ler try makan kat sini....

 semua tu......berharga RM21 sahaja....memang berbaloi......

 licin......sedap bebenau....


punye ler penuh ngan manusia.....kena beratur panjang.....sentiasa penuh.....

Thursday, June 2, 2011

taska cendekiawan

c hadif dah pergi school.!!.......c hadif mmg dh lama mintak nk gi school......nampak aje mane2 taska mesti dia jerit.....hadif nak gi school!!......hari2 dok mintak nk gi school......kesian kat c hadif.......aku pon cari2 ler taska untuk c hadif.......bulan 3 yg lepas aku pon daftarkan c hadif kat taska cendekiawan.....tp xde kosong......terpaksa ler kena tunggu.....akhir nyer bulan 6 ade kosong......so semalam buat kali pertama nyer c hadif pergi school.....sebab tu semalam aku ambik cuti.......bukan aku aje.....husband aku sekali.......hehehehe......

pagi2 lg aku dan kejutkan c hadif.....punye ler c hadif excited nak p school.....cepat aje dia bangun......kol 6.30 c hadif dah mandi......x sabar2 nk gi school......dalam kol 7 lbh aku pon hantar ler c hadif pergi school.......aku tengok c hadif selamba aje....aku plak yang risau....biar betul c hadif nie.......aku takut dia nangis aje......aku tanya c hadif....."hadif nak gi school ke"......"hadif nangis x"......dengan selamba c hadif jawab" x"........tiba kat school tu c hadif cepat2 mintak beg dia....punye ler x sabar.......

aku pon p ler office untuk buat pendaftran dan pembayaran.....dah settle semua......bawa ler c hadif p class......tiba kat class c hadif tengok ramai budak2.....terus c hadif x nak....yelah sebelum nie dok gumah pengasuh 2-3 orang aje.......terkejut ler......boleh c hadif cakap kat aku......."hadif x nak lh"....."hadif nak g petronas"....hampeh.....petronas lak......aku pon pujuk ler.......tiba2 hadif nampak plak bilik permainan.....dia pon lari masuk bilik tu....main ler c hadif kat situ sekejap.......pastu aku pujuk dia masuk class balik......dia x nak.....dia nak g petronas gak.......x sudah2 ngan petronas dier........aku pon pujuk lg.....

aku suruh teacher dia ambik......punye ler dia nangis......aku terus bla.....tgu kat luar aje......dalam 2 minit aku masuk blk...ngendap c hadif.....masih nangis lg.....aku keluar blk.....pastu ngendap lg.......masih lg nangis.......tp dh slow skit.......dah penat aku keluar masuk......aku pon ajak husband aku p breakfast dulu.......pas breakfast aku pon call ler school tu....tanya c hadif camne......teacher dia cakap c hadif dah x nangis lg dah.....dah bermain......lega ler aku.......

dlm kol 11 lbh aku call taska tu lg......c hadif ok aje.....alhamdullilah.....kol 4.45 aku pon ambik ler c hadif......punye ler banyak cite c hadif.....macam2......jadi katak ler.....kawan2 ler.....makan tu ni ler.......pastu aku tanya c hadif.....esok nak gi school lg x......x nakkkk......hampeh.......

maka mlm td mula ler episod pujuk memujuk.......akhir nyer aku setuju ler ngan permintaan c hadif.......nak pergi school kena naik vrommmm.....vrommmm aje.......dia nak naik motor aje....x nak naik car....ok ler....aku yang menurut perintah.......

pagi td husband aku hantar c hadif naik motor........alhamdullilah......c hadif x nangis......ok aje.....

td aku call school lg......c hadif ok aje.....tp ade permintaan lak.....c hadif mintak nasi lemak plak kat teacher dia......dia xnak makan biskut......macam2 ler c hadif.......

taska cendekiawan


nampak cam happy aje....tapi sebalik nyer......




pas ambik dr school......c hadif ajak main taman.......sebelah school aje.....layan aje ler.......