nuffnang

Thursday, March 31, 2011

tesco funland

tesco funland ini terletak kat tesco ampang.......memang bagus ler....dan sangat ler berguna......time aku nak bershopping.....husband aku leh bawa c hadif bermain kat situ...x pon klu husband aku nak shopping.....aku lak yang bawa c hadif main kat situ....x de ler pening kepala nk layan kehendak dia....nak tu ler...nak nie ler....klu boleh semua dia nak....aku selalu cakap ngan c hadif....suruh ayah buka satu shopping complex kat gumah kite nak x....senang...ape yg hadif nak...leh ambik aje.....


 masuk kat tesco funland nie RM3 untuk 2 jam.....tapi c hadif main kejap aje coz sesak ngan budak2.....dia x minat......satu perangai c hadif nie dia x suka berkawan sgt....dia suka buat hal sendiri.....

  mainan nie lak terletak kat hadapan tesco funland aje.....tp kena pakai token yek.....mainan2 cam nie c hadif suka....xde orang ganggu dia.....duduk sampai pagi esok pon x pe......tu c hadif tgh ambik order....customer dia adalah aku.....

tengok....memang c hadif suka main sorang2.....dia x pedulikan org lain....dia buat hal dia aje....
c hadif tgh buat pengumuman ape entah.....

buah kundang

sekarang nie musim buah kundang....pergi mane2 pasar mesti ade.....kau org tau kenal ke buah kundang????....tengok aje buah kundang mesti tertelan air liur......buah kundang nie ade yg masam....ade yg manis...ikut nasib ler......minggu lepas aku beli kat pasar tani....masam yang aaaaaaaamat.....tapi husband aku beli kat tepi jalan kat area gombak alhamdullilah manis.....kejap aje habis....sape2 yg x kenal buah kundang leh tgk gambar kat bawah nie yek.....


nie ler bentuk buah kundang nyer.......sekilo RM5 aje.....tp kena pandai pilih......

tengok isi dalam nyer.....syurppp......terliur air liur....

Wednesday, March 30, 2011

durian lg

sepanjang ke temerloh.....tepi jalan ramai bebenau org dok jual durian.....ckp ngan husband blk nti kite singgah nk x......husband ckp kena makan kat situ...bawa blk x leh....pening.....ok ler.....blk aje dr majlis pertunangan tu husband tanya nk singgah x.....alamak....x leh...kenyang sgt....xleh bawa blk ke.....husband jawab....kang pening....jauh nie...ok ler....x de rezeki.....hampa siot......nak jadi kan cerita lak.....mak sedara husband aku suruh kite orang hantar dia balik ke kuala selangor....xde sape leh ambik dia.....kebetulan dia tumpang kite org p temerloh tu.....kesian lak kat dia.....walaupun kite orang penat giler.....hantarkan lah gak.....sepanjang ke kuala selangor nampak lg org jual durian.....ckp ngan husband lg....x puas hati lg nie....nanti balik kite singgah yek....husband jawab.....ok....larat ke nak makan nie......aku pujuk lagi........bawa blk lah....perut kenyang.....kite masuk mangkuk nak x....nanti kite pinjam mangkuk busu....boleh kan.......akhir nyer.....dapat ler aku makan durian....

 aku beli yang longgok.....2 biji RM10....aku beli RM20.....

isi dalam bekas yek.....bagi kurang bau.....nyum....nyum.....sedap nyer....isi dier semua kuning.....lemak berkrim lg.....

bertunang

tanggal 26/03/11 adik ipar aku yg bongsu bertunag.....bertunang ngan budak temerloh pahang.....kira nie langkah banyak bendul.....abang2 n akak x kawen lg.....atas dia ade 4 orang x kawen lg.....x pe....benda baik perlu dipercepatkan.....ade duit....jalan aje....hehehehe....husband aku pon dulu sama gak....langkah 3 bendul.....gatal dah nak kawen ngan aku......hahahahaha......ape2 pon semoga semua nyer selamat n berbahagia.....

 dalam kol 8 pg kite orang bertolak dr putrajaya.....

 nie on the way nak ke sentul......kite orang semua berkumpul kat rumah mertua dulu.....breakfast semua kat situ...di taja....hehehe......

 jalan jem....coz ade x-cident nie....

 nie lak b'henti kat surau termerloh dulu.....pas zohor baru start upacara meminang tu.....rehat2kan diri n sembayang.....

 nie ler antara barang2 hantaran dua belah pihak.....maka bermulalah upacara meminang......bla....bla...bla....semua nyer ok...leh sarung cicin.....

 c hadif pon sibuk.....

nie ler tunang adik ipar aku.....cute nyer....

restoran upin & ipin

sambung certita pasal birthday c hadif......selesai saje upacara potong kek kat rumah...husband aku pon ade keje jap....pastu dia nk p klinik ade check up.....konon nyer pas husband aku check up kite org nk p restoran upin & ipin (niat nak potong kek kat restoran upin & ipin....tp c hadif x sabar....)....maklum ler c hadif kan minat sgt ngan cartoon upin & ipin nie.....maka aku ngan husband pon rancang nk bawa c hadif kat restoren upin & ipin tu....tp malang nyer husband aku habis  check up kol 3 petang....kau org bayangkan husband aku punye check up kol 11.....kol 3 petang baru selesai.....hampeh.....masalah nyer kite org ade urusan bank yg harus di selesaikan lg.....nak x nak....kite org p ler bank dulu.....kol 4 bank nk tutup....perhhhhh.....kelam kabut ler kite org p bank.....akhir nyer selesai gak.....dalam kol 4.30 ler kite org b'tolak ke shah alam.....dalam kol 5 lbh kite org sampai ler kat restoran upin & ipin tu......c hadif nampak aje restoran upin & ipin punye ler dia suka......

 nie keadaan restoran upin & ipin dr luar....di alamat....
No. 2, Jalan Boling Padang G13/G,
Section 13, 40100,
Shah Alam, Selangor Darul Ehsan,
Malaysia.
 
 
 kat atas semua tu antara menu yang ade kat restoran upin & ipin....

c hadif tgh pilih menu.....hadif nak nasi ayam upin & ipin......malang nyer nasi nyer x de....sian c hadif

 yg nie ibu punye......mee goreng singapore......

 
 yang nie c hadif punye....nasi goreng sea food.....ganti nasi ayam upin & ipin.....

nie lak ayah punye.....mee goreng mamak.....nak order satay....satay x siap lg......

 ibu : best  tak....
c hadif : best....ade opin....
ibu : nak datang lg tak....
c hadif : nak...nak.....




berhadapan ngan restoran upin & ipin.....ade kedai jual barangan upin & ipin....macam2 ade....cth kat gambar atas tu.....

 nie c hadif beli...buku komik.....

yang nie pon c hadif beli...cd....pokai ayah kau hadif.....

Tuesday, March 29, 2011

birthday c hadif

lama nyer x b'blog nie....bz giler....asyik ade hal aje...x smpt nk jengguk blog.....cerita pon byk dh t'tunggak...nti aku masukkan cite satu persatu yek...hari nie aku nk cite pasal birthday c hadif....birthday c hadif nie semalam....28/03/11 pukul 10.15 genap ler c hadif 3 tahun....kejap aje dh besar ank ibu....kebetulan semalam aku cuti coz pengasuh mintak cuti nk p singapore ade kenduri kawen.....bolehlh aku sambut birthday c hadif....tp x meriah pon aku tiga beranak aje....konon nyer aku nk sambut birthday c hadif kat restoren....tapi c hadif x dah sabar....nak gak potong kek kat gumah....husband plak nk p check up kat hospital ..terpaksa ler aku ikutkan kehendak c hadif.....


 kek nie aku tempah kat linda bake....kek coklat.....

nyum....nyum.....cantik....warna warni.....c hadif pon suka sgt....tambah2 lg ada cartoon kesayangan nyer....kembar c upin & ipin....

 sampai kembang hidung tiup lilin....berapa puluh kali tiup lilin baru padam.....


sama2 ngan ibu.....ibu sayang hadif.....

 moga hadif panjang umur...murah rezeki.....kesihatan yg baik...semua nyer yg baik2 ler......

ayah kenakan c hdaif.....hahaha....c hadif takut.....

Friday, March 25, 2011

vitagen

vitagen nie salah satu air yg c hadif suka....bukan c hadif aje....ibu ngan ayah dia sekali suka....anak x habiskan...ibu ngan ayah tolong habiskan....sebenar nyer vitagen baik untuk usus tau....aku klu sakit perut....klu minum nie boleh ilang sakit perut....banyak kali ler aku cuba....kau orang try ler plak.....

 perisa oren untuk aqil....perisa anggur lak untuk c hadif...

budak 2 orang nie sebenar baru lepas gaduh....rebutkan basikal....aku umpan dia orang ngan vitagen.....baru dok diam....

asyik domino's

smlm kat opis ade kongsi2 makan domino's (lihat blog pn lovely)......kite orang order byk....adelah lebih....masing2 bungkus bawa blk....pakej mkn malam sekali.....hehehe.....so aku pon x ketinggalan utk bungkus bawa blk....tp aku x makan....kasi c hadif makan.....maklum ler c hadif memang suka sgt ngan domino's nie.....memang rezeki c hadif.....


kotak aje besar....isi dalam nyer cuma ade 1 slide pizza ngan sepotong roti....

tu dier isi dalam nyer...cukup ler untuk c hadif sorang.....ibu dh kenyang.....

Thursday, March 24, 2011

pomen

aku x tahu ler anak bujang aku sorang nie....ade aje keje dia nk buat....elok2 basikal tu ok aje....dia pegi ko kan....nie nk jd pomen ke ape.....bak kate emak mertua aku....pomen nombor enam....tak hancur.....jahaham.....tu dia c hadif....dalam diam2 aje dia buat keje......ibu nak layan tv pon x kusyuk.....

tengok tu....tempat duduk basikal tu dia p cabutkan.....

 dah pandai cabutkan.....pasang balik....

buat muka kesian.....x berjaya pasang balik...sape suruh buat......

dutch lady kid

sekarang c hadif berjinak-jinak plak ngan dutch lady kid........bagus bg kanak2 minum air nie......untuk kanak2 umur 1 hingga 6 tahun boleh minum dutch lady kid nie...untuk kanak2 yg umur 6 tahun ke atas plak boleh minum dutch lady school.....
yang bawah nie aku copy kenapa perlu minum dutch lady kid: 

Anak usia awal dari 1 hingga 6 tahun adalah masa di mana pertumbuhan luar biasa yang dialami. Untuk meningkatkan pertumbuhan dan perkembangan yang cepat, serta menjaga penyakit , seorang anak yang sedang membesar akan memerlukan dutch Lady Kid yang mengandungi nutrisi penting seperti: Magnesium, Kalsium, Vitamin D, Vitamin A dan Protein.
kandungan: 125ml
perisa: Strawberry Cream, Keladi dan Cokelat
 kotak dia kecit aje....sesuai untuk budak2 kecit....x yah membazir.....


tu dia....c hadif cuba cucuk straw....c hadif memang suka buat sendiri.....klu kite tolong dia akan marah....biarlah....lantak....malas nk gaduh2.....
c hadif suka perisa coklat....satu kotak mmg x cukup...terpaksa nyorokkan yg lain....

Wednesday, March 23, 2011

wong solo

lunch td dpt upah......tolong bos buat keje....padahal menaip aje....berlumba-lumba menaip ngan pn lovely n cik su....dan pemenang nyer......jeng....jeng.....jeng....semua org menang....dapat upah nasi ayam penyek.....best...sedap....klu ari2 camni kan seronok....hehehe......



rajin

anak sape ler yg rajin nie.....anak sape lg anak ibu ler....hehehe....c hadif nie kadang2 ade rajin nyer....tanpa di suruh dengan rela hati dia buat.....kadang2 tu meyibuk pon ade.....asalnyer husband aku nk cuci cermin sliding door....maklum ler dah kabur.....dahlah cemin tu dipenuh ngan cop2 tangan c hadif.....ngan habuk lg....x puas nk tgk kat luar tu.....c hadif pon sibuk nk buat gak....x kasi ayah dia buat....dia nak buat......konon nyer pandai....layan aje ler kerenah c hadif nie.....

ayah tolong picitkan aje air tu aje....biar hadif lap.....



lap...lap....bagi bersih....lagi berseri....



ayah x pandai ler....biar hadif lak picit air nie......banyak2 ler skit air nie....baru senang nak lap....




tengok....kan dh bersilau.....bersih.....baru puas memandang....