nuffnang

Thursday, July 28, 2011

al fatihah

cerita nie dah seminggu dah...tapi x de masa n mood nak up date blog.....hari nie x sibuk sangat....dalam termenung2 n berangan2 tiba2 teringat kat abah c hadif (husband pengasuh lama c hadif) yang telah meninggal dunia pada 21/07/11 (khamis)......

seminggu lebih abah c hadif kena tahan kat icu.....aku n c hadif sempat p melawat 2 kali kat hospital....cuma husband aku sempat 3 kali melawat coz satu hari tu husband aku bercuti.....

bila aku dapat berita yang abah c hadif dah meninggal.....aku terus cakap ngan c hadif.....tapi c hadif x memahami lagi ape itu meninggal.......

ibu : hadif......abah dah meninggal.....
hadif : ninggal (temenung & pandang muka aku)....x faham
ibu : abah dah xde....
hadif : pergi mana.....
ibu : abah dah meninggal.....abah dah mati......
hadif : sape tembak abah......sian dia.....
ibu : x de sape tembak abah.....abah sakit.....
hadif : jom kite tengok abah......

sian c hadif.....masih x faham.....bagi c hadif abah masih kat hospital lg.......

buat emak c hadif.....takziah......banyakkan bersabar dan tabah menghadapi ujian ini.....

3 comments:

Gen2Merah said...

al-fatihah... kita pula yang akan menunggu giliran seterunys.. semoga rohnya bersama-sama orang yang beriman. amin

Axie04 said...

ALFATIHAH
SEMOGA SEGALANYA DI PERMUDAHKAN URUSAN

SuSuLemakManis said...

takziah kepade family Arwah n marila same2 kite sdekahkan al fatihah kpd. arwah.. semoge rohnya dicucuri rahmat n ditempatkan dikalangan para Anbiya'