nuffnang

Wednesday, January 19, 2011

kali pertama

semalam blk dr opis...on the way nk blk gmh...kat trafic light tgk byk kete kat lorong kanan...nape jem lak nie...x cident ke....aku tgk kete kat dpn sekali x jln...nape rosak ke...kete lain semua dh bg signal nk masuk lorong aku (aku lorong tengah..biasalh...slow..hehehehe)...bila jln ke depan n aku tgk kat cermin kete td...leh lak dia b'jln...nape lak....hairan aku....aku b'henti kat trafic light lg (lampu merah lg)....kete tu b'henti kat sblh aku...aku tgk kereta baru lg...tp dh ade calar...tgk driver perempuan....sorang aje....nape lak ngan kete dia....trafic light dh hijau...aku nk jln...aku tgk kereta tu x jln lg plak....melonjak2 lak kete dia...asyik mati enjin...aku tgk driver tu dh pucat...sian dia....kelam kabut dia...rupa2 nyer......br dpt lesen kot....ade pelekat P lg...kali pertama bw kereta sorang2...maybe kereta dia manual...biasalh...dulu aku cam tu gak....tgk aje aku nie cam berani tp sebenar nyer aku ade skit kecut...klu ikutkan hati x moh aku bw kete....aku takut siot...klu x husband aku paksa...xde ler aku nk bw kete....mula2 dulu aku bw kete p opis...husband aku follow dr blkg...ari2 camtu...sbln gaklh....asal kol 4 aku dh x betul...tangan...kaki dh sejuk....rasa cam nk tinggalkan aje kete tu kat parking...naik bas lg elok...tp aku nasib baik coz kete aku auto...x ade masalah mati enjin....time nk parking tuhan aje tahu...rasa nk tglkan kete tu kat tengah2 aje...kuar...masuk...kuar..masuk...x masuk2 gak kete...tangan dh sejuk...muka dh pucat...aduhhh...byk kali ler cuba baru  masuk...skrg nie dh 2 thn lbh aku bw kete..tp aku bw kete pergi n blk keje aje...kat tmpt lain aku x berani bw...sian kan kat aku....penakut rupa nyer...hehehehe....

1 comment:

lovely said...

kira ok lah tu... aku ni harap ade lesen jer..
buat pekasam kat dalam wolet tu...x tau lah bila aku nak bawak kretanye...lg kesian kan..